| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Integrace po česku

Jmenuje se to příspěvek na péči. Já ho na syna třeba mám (Maceška jen menší částku), stačí nám na asistentku i dojíždění do školky v sousedním městě, ale má to i druhu stránku - co ta asistentka.
Náhodou jsem sama dosud dělala oficálně osobní asistentku. Jednak plat osobní asistentky je nižší než pedagogické, natož plat učitelky, kterou bych se svym vzděláním taky mohla dělat (já náhodou nechci, protože mám sama dítě s problémem a chci ho brát z MŠ v poledne, takže mi to vyhovuje, ale kolik lidí to má jako já, že... a kde teda asistentky brát), druhak mi nenabíhala žádná praxe, takže když teď oficiálně přecházim do role učitelky, zase budu mít plat jako kdybych ještě nikde nic neodučila a co mě trápí momentálně je, že jsem se chtěla hlásit na pedagogicko-psychologický poradenství a tam mě vezmou jen pokud budu mít minimálně rok pedagogickou praxi. Další drobnosti jsou, že osobní asistent pracuje na dohodu, takže má placený jen odpracovaný hodiny - když mi onemocní dítě a zůstanu s nim doma, nedostanu nic. No a na co jsme narazili teď - žádáme o hypotéku a práce na dohodu se nepočítá do příjmu.

jsou to jakoby drobnosti, ale je jich docela dost a já třeba teď mám u syna skvělou asistentku, který zatim tohle nevadí, protože studuje, ale až skončí, tak i když by ji to u syna bavilo, půjde kvůli těm "drobnostem" učit.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.