Já tedy nevím, proč by 12 dětí již neměla být rodina - vždyť naše prababičky docela často porodily 12 a dokonce i 20 dětí!! A měly horší podmínky než jsou dnes, žádná tekoucí voda, koupelna, žádná pračka či myčka nádobí!! Pokud je tu láska a hlavně trpělivost rodičů, tak je to skutečně úžasné! Kolikrát rodiče nemají trpělivost na dvě vlastní děti, proto je opravdu úžasné, když mají trpělivost na děti cizí a ještě problémové! A pokud je to skutečně tak, že údajně nevzdělatelné dítě udělalo takové pokroky, nelze již nic dodat! Odborníci si někdy myslí, že "laici" nemohou dosáhnout toho, co oni, jenže někdy opak je pravdou - a často k tomu stačí jen láska a trpělivost!! Mám nyní dvě roztomilá zdravá vnoučata s věkovým rozdílem pouze rok a půl, děti jsem měla také dvě s odstupem dokonce jen 15 měsíců, tehdy jsem neměla automatickou pračku ani samozřejmě papírové pleny, manžel nepomáhal a byla jsem z toho docela zničená, nevyspalá, vyčerpaná, přesto jsem se snažila být na děti velice trpělivá a myslím,že jsem je vychovala dobře. Ale na několik dětí nevlastních a ještě s handicapem bych si netroufla! Chce to, aby oba partneři byli trpěliví
Držím palce.
Předchozí