Ano článek zněl jako jedna velká stížnost, ale vím, že jsi to myslela jinak.. S termínem jsem měla opačný problém. Doktor mi ho vypočítal na 4.7, což mu prý potvrdil i ultrazvuk.. Zajela jsem si ještě sama na 3D ultrazvuk a tady mi doktor udal termín 20.7! No a rodila jsem 16.7... Samozřejmě jsem poslední týden těhotenství strávila v nemocnici v pokoji, kde bylo tak 40 stupňů.. Každý den jsem prosila doktora, ať mě pustí domů, že budu 2x týdně na vyšetření raději docházet.. Nepustil.. No, doma jsem měla nachystaný balón, těšila jsem se na vanu atd., ale bohužel jsem byla nucena strávit první půlku 1. doby porodní na pokoji, kde bylo nesnesitelné vedro. Pak jsem už šla uprosit sestru, abych mohla na klimatizovanou hekárnu, načež protáhla obličej a o nepříjemných průpovídkách o prvorodičkách raději pomlčím.. Vzala mě tam pěšky 3 patra.. Papíry už jsem měla naštěstí vyplněné, po klystýru mě šouply do sprchy s oním balónem, na který jsem si sice sedla, ale po vodě uklouzl a málem jsem se přizabila.. Samozřejmě mě ani nikdo nezkontroloval.. Ale pak to bylo ok.. Mohla jsem totiž zavolat přítele a zbylých 5 hodin byl u mě..Chodila jsem na kurz, kde nám byla ona nemocnice představována úplně jinak.. Ale jak je to všude, je to hlavně o lidech.. Myslím, že porordnice jsou dnes na skvělé úrovni, ale personál by měl být proškolen tak, aby se rodička cítila co nejlépe a ne jako kráva, která otravuje s porodem zrovna teď, když si chci vypít kafe..
Předchozí