ANO, přesně to jsem zažila s oběma dcerami... V době početí první jsem pracovala 180km od manžela, takže jsme se viděli jen o víkendech a to ještě ne pokaždé. Vzheldem k tomu, že jsem strávila 3 týdny na škole v přírodě v Krkonoších, kde za mnou manžel nebyl, VĚDELI jsme, že dítě muselo být počato 20. nebo 21. 6., kdy jsme byli spolu.... Přesto mi doktor vypočetl TP na 29.2. Od počátku března jsem bojovala o každý den, později o každou hodinu.... Nakonec jsem i vynechala návštěvu poradny, aby mi porod nechtěli vyvolávat. Dcera se narodila 21.3. a měla 3,20 kg / 50 cm, takž celkem standartní mimi....
U druhé dcery jsem měla nejen vlastní tvrzení, KDY jsem počala. Byla miminko ze zkumavky, takže jsem přesně věděla, kdy mi byly odebrána vajíčka, kdy oplozena (to by asi bylo datum, kdy jsem "otěhotněla") i kdy proveden transfer emryí. Můj gynekolog tady na malém městě tvrdě trval na TP dle data PM. Já si spočítala TP na 1.8., on ovšem došel k datu 16.7. Celé těhotenství naprosto v pohodě, žádné potíže, veškerá vyšetření OK... Asi 23.7. mně různými výhrůžkami ("Vždyť jste to dítě TAK chtěla a teď ho zabíjíte" patřila k těm mírnějším) donutil jít do porodnice ležet a 30.7. mi na UTZ řekl, že si dítě mačká pupeční šňůru a pokud nemá dojít k jeho poškození následkem nedostatku kyslíku, tak musí vyvolat porod. Vzhledem k tomu, že mi z UTZ předpověděl kluka nejsem si jistá, jak dobře UTZ "četl¨" :o). Ale pokud mi řekl, že něco může dítě ohrozit, nehádala jsem se a nechala si porod vyvolat....
MMCH dcera měla 4 kg/52cm a taky musela do inkubátoru :o))))
Předchozí