No, u dvojvaječných dvojčat se ten 38tt považuje za ideální, u jednovaječných dvojčat se dokonce považuje za ideální 36tt. Já ten císař měla plánovaně, byla jsem v pořádku, i děti, ale tím, že jsem už nespala, nejedla, nemohla se hýbat, tak mi to naplánovali takto brzy. Z lékařského hlediska jsem byla naprosto v pořádku, neotvírala jsem se, čípek normální. Jen zvýšené jaterní testy a snížený hemoglobin. Ale byla jsem vyčerpaná a ani jsem si nemohla odpočinout. Jinak když to doktoři počítají podla data poslední menstruace, a dokonce i u IVF... Jsem z toho překvapená! Protože prohlásí za nedonošence i dítě, které se narodilo ve správném termínu, nicméně ne podle jejich výpočtu. Pak je zbytečně v inkubátoru bez maminky, což je podle mě hodně špatné, pokud to není nutné!
Podle mě si ty nemocnice dělají skóre kolik vypiplali nedonošenečků, aby měly body u pojišťovny... Já rodila v porodnici, kde těch nedonošenců mají i bez nás až moc, takže s tímto jsme neměli problém. Spíš děti pořádně prohlédli pediatři, zkontrolovali, udělali apgara a na termíny a papíry nehleděli. Spíš hledali známky zralosti, než nezralosti.
Předchozí