Já si myslím, že pokud dívka začne užívat HA kolem 16-17 let je to spíš otázka její odpovědnosti a zdravého rozumu. Rozhodně pokud plánuje sexuální život, nevidím na tom nic špatného a ani na rodinné problémy bych to neházela. Dnešní mladí jsou dost vyspělí a je dobře, že "při tom" myslí i na případné následky. Jinak z vlastní zkušenosti mohu dodat, že jsem také začala HA brát v sedmnácti a zpočátku to více než ze sexuchtivosti bylo - po poradě s kožní lékařkou - kvůli akné. Navíc jsem po více než dvanáctiletém užívání (vystřídala jsem pouze tři značky, tu poslední beru cca 10let bez potíží) a třech měsících po jejím vysazení bez problémů otěhotněla. Po porodu a ročním kojení jsem se ke své HA opět vrátila. Takže ani v dlouhodobém užívání nevidím nic zlého.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.