| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nevychovanec? Aspík!

Ahoj Amy,
dlouho jsem se sem nedívala, tak odpovídám až teď. O dobré psycholožce vím v Brně, tak nevím, jestli by Ti to pomohlo. Když tak mně napiš na mail.
To s tím odmítáním tělesného kontaktu pro aspíky platit nemusí, pro Vítka to zrovna neplatí. Já mám skoro všechny informace ze stránek APLA, je toho docela hodně, možná Ti něco uniklo - kdybys chtěla, můžu Ti to (nebo komukoli jinému) poslat mailem, abys to nemusela proklikávat.
Ivano, s tou silou a nervama je to problém, poslední dobou s tím mám taky potíže :-(. Jediné, o čem vím, že pomáhá, je dost hloupé jako "rada" - on se člověk podle toho dost dobře nemůže zařídit, když prostě chce, to musí nějak přijít zevtř. Já jsem toho teď jasným důkazem - vím, že to funguje, ale je mně to houby platný, prostě to nejde :-(. O co jde?
Přišla jsem na to (nepochybuju o tom, že jsem tím objevila Ameriku, asi je to jedna z věcí, na který si musí každej přijít sám), že vtip je v tom dítě přijmout takový, jaký je. Ne mít s ním trpělivost, ne držet se a neřvát na něho - ale brát ho, opravdu ho přijímat i s těma všema problémama, který má, případně působí. A ono je to pak rázem věechno snazší. Nejenom že když to bereš, tak Ti to pak tolik nevadí, ale ono se to díky tomu vlastně může začít měnit! Někdy - když se to povede - mně to připadá úplně jako zázrak. Jenže na to potřebuješ být v pohodě sama se sebou a to já teď nejsu a nedokážu to a štve mě to a chci a stejně to nejde... Podle mé zkušenosti to platí i na jiné potíže, na bolest, na všechno, co se člověku nelíbí - přijmout to dovnitř do sebe, doslova to přivítat... a dějou se věci! Tak kdyby to někomu k něčemu bylo...

Ahoj

Jiřka

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.