Nepouštím se do diskuse o tom, jestli je výše rodičovského příspěvku adekvátní nebo ne, ale ráda bych na pravou míru uvedla pár argumentů, které zde padly:
1) Fifi bravurně vyčíslila rozdíly mezi rodinou s dvojčaty a rodinou s dvěma dětmi po 3 letech. Jen bych ráda upozornila na to, že existují i rodiny, kdy máš děti po 3 letech, přičemž ty druhé dvě jsou dvojčata...náš případ :-) A samozřejmě i jiné varianty. Takže ten výpočet pak trochu nesedí...
2) Někdo další zde napsal, že matka dvojčat platí stejný nájem, hypotéku apod. jako monomatka ... možná, ale třeba zrovna my jsme před dvojčaty s jedním dítětem bydleli v 2kk. Se třemi dětmi nezbylo než se přestěhovat. Čili ta hypotéka, potažmo nájem je tedy vyšší. Také jsme si pořídili jiné auto - 3 sedačky jsme do toho původního prostě nedali. Připouštím, že kdybychom měli rovnou barák a velké auto, náklady by se nám nezvedly :-)
Nechci si stěžovat, já jsem s penězmi, co mám, i s příspěvkem spokojená, ale když už argumentujete ... zkuste se zamyslet trochu víc.
Předchozí