My jsme teda spolu, ale máme to podobné. Já po mateřské hledala práci, která mi umožní vyzvedávat syna ze školky a nyní školy. Manžel ho ráno vypraví a zaveze do školní družiny, ta začíná myslím o půl sedmé (nevím to přesně náš syn tam dochází mezi sedmou a čtvrt na osm) po škole jde na oběd a potom opět do družiny. Mám výhodu, že mi ho vyzvednou třeba babičky po "o", ale to je jejich vůle né můj rozkaz. Prostě školka byla horší - to uznávám, ale ve městě mají i školky delší prac. dobu. Jak říkám čím starší, tím větší zápřah (finanční i psychický). Žádné soc. dávky nepobíráme, ale tím nikoho nenapadám rodiny, kde jsou potřeba a bez nich to nejde. Ono co má říkat třeba prodavačka s podprůměrným platem (někdy stejným se současnou mateřskou) a staršími dětmi a od státu nedostane nic kromě přídavků. Miminu je jedno v jakém kočárku jezdí (myslím cenu), ale staršímu dítěti se těžko vysvětluje, že např. nemůže jet na školu v přírodě, protože na ní prostě nejsou peníze. Takové případy taky znám a tam by soc. dávky byly potřebnější.
Jsem zastáncem vyšších odpočtů a zavedení částečných úvazků, nebo práce z domova.
Předchozí