Za ty poslední dny jsem poctivě přečetla diskuze pod články o rodičovském příspěvku a očekávané situaci. Chápu, že je nás mnoho, v různých životních situacích - každý se s tím vyrovnáváme po své, ne každá se vším musí souhlasit.... to všechno prostě beru.
Z čeho už jsem ale naježená, to jsou příspěvky začínající V ZAHRANIČÍ ALE.... a následuje výčet toho, co všechno je tam lepší, nejčastěji platy. Ano, při přepočtu koruny jsou to platy nádherné, ale ti lidé tam žijí, tam si kupují chleba a máslo a vážně pochybuju o tom, že by to tam bylo levnější. Když zůstanu u Evropy, tak, co si vzpomínám z dovolených, tak téměř všude je o dost dražší provoz (myslím, jídlo, bydlení atd.), než u nás. A nikde nedostávají takovou mateřskou jako my. To je prostě ta naše národní povaha (omlouvám se všem, kterých se to netýká) - koukat přes humna a závidět, hamty hamty, ať mám víc, než tamti. Fakt už mi to nedalo.
A komu připadá, že v zahraničí létají pečení holubi do huby - tak při dnešním uvolněném trhu práce si myslím, že by se určitě našel způsob, jak se tam dostat.
Předchozí