No, ja brala na syna take jen 3500 a v roce a pul jeho veku jsem byla nucena nastoupit do prace, jelikoz mam zajimavou praci a o misto jsem nechtela prijit, navic jsem chronicky nenocna, beru hodne leku (take nejsou zadarmo) ale myslim si, ze kdyz neni zbyti a penize nejsou, je povinnost rodicu, kteri si deti poridili (vetsinou z vlastni vule) jim zajistit obzivu. nemeloi by to byt na statu! Myslim, ze stat by mel materskou vubec vyplacet maxialne do 2 let ( a souhlasim, ze prvni rok vyssi, druhy o trosku nizsi, nebo stejnou) a treti a ctvrty rok by mel matce pouze platit zdravotni pojistku a zajistit moznost navratu do prace, ale peize by mela mit povinnost vydelat matka a otec. Ostatne je spousta zemi kde neni vyplacena podpora zadna a to od narozeni!!!! Nicmene souhlasim s tiám, ze by mel stat investovat vice penez do predskolnich zarizeni aby na 3 lete deti nebyla jedna ucitelka na 25 deti a aby se jim mohli dostatecne venovat. Navic by mel stat motivovat zamestnavatele aby nabizeli mista na castecny uvazek matkam deti do 10-ti let (nebo nejak kolem) a naopak matky by simely povinnost tatoveto zamestnani prave pred planovanym tehotenstvim vybirat (jedno z kriterii). Nicmene co pisu vyse je vse jen navrh a moje vize, zatim ale dekuji bohu ze mame tak vysoke prip´davky a tak dlouho muzeme byt v CR s detmi doma! Moc bych to neresila....
Předchozí