Danielo, můj muž má mnohem větší plat, než zmiňuješ. Máme ale taky hypotéku, vysoké náklady na bydlení (energie - pro 5 lidí je to hodně, nájem...)
A můžu říct, že si žijeme dobře, nepočítáme peníze atd... Samo, že si nemůžem dovolit to, co dřív, ale to nám nevadí. Spíš mi vadí ty nedomyšlenosti v reformě, nestěžuji si na naši osobní situaci. My máme dvojčata donošená a zdravá, ale ta situace se týká dalších rodin, se kterými jsem v kontaktu.
Mně osobně spíš vadí, že ve věku 3 roky mi přestano běžet pojištění atd., budu chtít najít práci, budu chtít dát děti do MŠ. A tohle prostě budu muset o pár měsíců odložit, jen proto, že je vezmou do MŠ nejdříve v září. Takže do první výplaty, pokud vše půjde dobře, budu 4 měsíce bez pojištění, pokud si jej nebudu platit sama, a bez vlastního příjmu. A nebude to má vina, prostě děti se narodily v červnu a s tím nic nenadělám.
Když jsem měla u prvního syna nárok na 4 roky, (je květnový), tak stejně šel do MŠ hned v září a já se z RP odhlásila, protože jsem šla do práce. Takhle jsem to chtěla udělat i s dvojkami, ale stát to udělá za mě, o 4 měsíce dříve.
Předchozí