A proč by ti mělo to mělo vadit. To ti tolik záleží na blahu státu? Já to mám podobně, jenže se mě ten problém bude týkat až za 3 roky. Dítko v červenci a do školky může nastoupit až v září. Ty 2 měsíce holt musím nějak překlepat. Ale abych seděla doma bez peněz a ještě si platila pojištění, to mě ani nenapadne. Pěkně šupky hupky na pracák ať aspoň to pojištění platí stát.
A že tě nikde s dětmi za zadkem nezaměstnají? To je v tomto případě snad plus! Co bys asi dělala, kdyby tě někdo zaměstnal už v červenci a ty máš přece školku až od září. Z toho by mě hlava vůbec nebolela.
A co jsem zatím slyšela, tak úřady práce se příliš nepřetrhnou zprostředkovávat práci. Pravda už jsem tam 6 let nebyla, ale tehdy mě zvali jen každý měsíc "se ukázat", udělali si čárku, že spolupracuji a tudíž mám nárok na podporu a tím to pro ně končilo. Práci jsem si stejně musela najít sama.
Já nějak nechápu, proč všichni do toho sociálního systému sypou z vlastní kapsy, nadávají, že si to někdo druhý vybírá a sami, když mají tu možnost, si o nic nepožádají. Že by hrdost? To mi zase nepasuje s tím naříkáním, jak se mají špatně!
Předchozí