Milá Janko, když píšeš o kamarádkách z Německa a Anglie, tak bys taky měla uvést celé pozací situace.
Jsou tvoje kamarádky rozené Němky nebo Angličanky ?
Není náhodou rozdíl v přidělování sociálních výhod pro přistěhovalce a pro rodáky podle toho kolik už do sociálního systému odvedly dle svých odpracovaných let ?
Myslíš, že když se teď provdáš do Německa budeš mít ty samé výhody jako bys tam žila třeba jen 10 let ?
Než sem něco napíšeš, tak si zjisti celou pravdu.
Mám tetu v Německu, emigrovala před skoro třiceti lety a třese se, aby měla nárok na důchod. A to už má 20 let německé občanství.
A když sem přijede a rozmění si eura, tak se jen diví, jak tu za ty naše příjmy můžeme vyjít.
A já ti řeknu, že když přijedu do Mnichova, taky se nestačím divit! Potraviny jsou v přepočtu dražší, to ano. Ale hlavně oblečení (hlavně sportovní), elektronika a drogerie jsou znatelně levnější než u nás!
A ta moje teta, která pracuje v hospodě jako obyčejná dělnice, lítá 1x za rok třeba na Srí Lanku a v zimě si jezdí lyžovat do Alp.
Na to tady můžeš zapomenout.
Takže tady nepiš o sociálních systémech jiných států.
Kdyby to u nás byl takový zlatý důl, tak ti Turci a Rumuni emigrují k nám a ne do Německa.
Předchozí