Jano - tady Ti taky skolka nemocne dite nevezme - i kdyz z nejake te rymy se nedela veda a kdyz se diteti udela nevolno nebo mu vyskoci teplota, tak ho izoluji a pockaji, nez pro neho prijedes. Ale jsou tady moznosti pomocnic v domacnosti, ktere v nejhorsim muzes najmout a neodrovna to mesicni rozpocet. Proste - jsou tady lepsi podminky pro pracujici matky a zadny RP - mne to pripada jako lepsi reseni, protoze je dlouhodobejsi - da se aplikovat v podstate celou skolni dochazku. Presne jak pises - misto aby chuvy byly luxus, mely by byt dostupne - dotovane nebo tak neco - protoze i to jsou pracovni prilezitosti, ktere by mel stat podporovat. Nekde tu byly prispevky mladych maminek, co mely deti uz na skole nebo tesne po tom a zustaly doma 10 let - no to je pravda, ze je asi hned tak nikdo nezamestna, ale kdyby byla moznost si je najmout treba na par tydnu k nemocnemu diteti - tak na to by urcite kvalifikaci mely (plus samozrejme takove ty kursy prvni pomoci apod). Ty penize za RP by zkratka mely jit jinam...
Jsem rada, ze uz je u vas lip. No a jinak reseni - porucha imunity je v mych ocich vyjimecny pripad a to je samozrejme neco jineho - moje prispevky se tykaji predevsim zdravych matek zdravych deti... Ja jsem dost vyjimecny pripad, pracuju z domova a chuva pro me neni nedostupna, takze by se to dalo, ale u Tebe je to jinak. Ty bys to mozna taky mohla resit, kdybys mela moje podminky.
Vis co - ja zas tady nechci pusobit jako udernice, co stve kazdeho do prace, ale jestli zijes ve vetsim meste, tak treba poptat se po okoli - nabidnout zehleni, uklid, nakup, doucovani skolaku nebo tak - to jsou moznosti, jak se venovat rodine a zaroven neco delat bokem. Pokud mas lepsi kvalifikaci - tak zas kdyby byla ta podpora statu zamestnavat matky, treba by se dala najit prace z domova... Ja Ti nemuzu napsat reseni Tve situace. Ja jen rikam, ze to reseni musi kazdy nejak vymyslet a ne spolehat se na stat. Protoze ani ten RP neni nekonecny a co pak?
Kimmy
Předchozí