Ne není to z pravěku, týká se to roku nedávného 96 jsem měla 2.100 mateřskou a v 97 jsem marně sháněla práci.Když jsem nastoupila do práce za 5 tisíc hrubého měla jsem z ní asi 3.500 čistého.Jenže 2 děti ve školce a muselo se platit ve školce povinně školné 450 +asi 35o stravné.Za dvě děti to dělalo 1600,takže mi z výplaty vlastně zbylo jen 1900.Tedy z práce jsem měla míň než když jsem byla doma na mateřské.Po 2 letech mi v práci přidali 500 tedy na 6 tisíc hrubého a to jsem se rozhodla jít studovat vysokou školu, protože jsem nebyla ochotna dále od 7 do 17 + soboty za takové peníze ve svých 31 letech pracovat.Pokud jsem se někde hlásila na lepší místo, předběhly mě ty svobodné, bezdětné a v té době už i mnohdy vystudované holky.Prostě zaměstnavatelé měli z čeho vybírat a na jakékoliv lepší místo jsem neměla šanci.Ted mám lepší placenou práci, ale ne díky nějakým opatřením státu, ale díky sobě.Vím, že spousta lidí poctivě pracuje, ale přesto nemá z normálních platů na byt za milióny a to je problém,že nemáte kde bydlet a nemáte z platu ani na hypotéku.Něco je tu špatně a třeba tady se letos vyřizují žádosti na byty z 1991.Ti nemajetní, ale slušní a přitom pracující lidi mají třeba jen šanci získat městský nájemní byt, ale většinou ho dostanou jen s dětmi....Ale do té doby to musí řešit nájmy a ani ty nejsou z nejlevnějších.Kamarád vydělával taky v té době o které píšu, 10 tisíc hrubého+ manželka na mateřské za nějaké 2-3 tisíce a nájem bytu pod 10 tisíc tu nesehnali.Nežiji minulostí, ale spousta lidí si zkusila a zkouší svoje a nikdo přece nemůže za to, že se nenarodí těm bohatým rodičům....
Předchozí