Ahojky MM, vůbec nevadí že nejsi Sylvie. Mám jen krátký dotaz. Vy už jste žádost podali? A bez problémů? Protože je tam malinký háček a to cituji výklad: "Pokud se rozhodne čerpat rod. pr. otec dítěte musí pro volbu výše dávky a doby čerpání plnit stejné podmínky jako matka. Možnost volby je podmíněna nárokem na PPM. Proto PLATÍ, že otec dítěte musí splňovat podmínky nároku na PPM., i když fakticky tuto dávku nepobírá. Požádá-li o RP vzniká mu nárok na dávku jen v tom případě že matce dítěte nevznikne nárok na PPM z důvodu porodu dítěte nebo jsouli tyto dávky nižší než RP. Pak mu náleží RP ve výši rozdílu mizi výší RP a uvedenými dávkami nemocenského pojištění. " Já už jsem do toho tak zamotaná a u nás na sociálce se k tomu moc ochotně nestaví, tak proto by mě zajímalo jestli vám to vzali bez problémů.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.