Ivule - ja si docela rada oddychnu a zakonverzuju na akademicke urovni ;-))
Ja jsem vicemene zvykla na to, ze stat se nestara vubec, ale jelikoz nejakou tu solidaritu v sobe mam, tak by mi nevadilo, kdyby stat matky podporoval, ale ne ctyri roky. Chapu, jak to myslis, s temi vysokymi prijmy - ja na tohle nemam vyhraneny nazor, ale je fakt, ze dotedka ti s vysokym prijmem platili taky vysoke dane, takze jaksi chapu ten princip ""navratnosti"" - ale odsud az podsud (jak se to pise????).
Ja nemam vzdelani v socialni oblasti - prisne vzato, i rodina s vysokymi prijmy ma naklady, takze princip toho prispevku je naplnen - nicmene chapu Te a je to ciste jen takove zamysleni.
Tady u nas jsou ty odpisy prave nastrojem k tomu, aby matka sla do prace - u otce se prace predpoklada, takze neni nutno dal motivovat. Staraji se samozrejme oba, ale tohle je takove priznani, ze ta matka vetsinou dela vic, a tak ma vetsi vyhody. Navic podobne jako ve zbytku sveta i tady zeny casto delaji mene placenou praci, tak jim takhle vic zbude. Mne se to libi ;) - a ty usetrene penize jdou stejne do spolecne pokladny, tak co.
A taky se mi libi nektere ty evropske systemy, jak jsou v te tabulce do Sylvie - hodne jich predpoklada, ze rodice jeste nejaky prijem krome RP maji, i kdyz je tam nejaky strop - takze predpokladam, ze to jsou castecne uvazky - tak jeste tohle kdyby Ti politici vyresili a pak ten nesmysl, ze o deti do tri let se muze starat jen pediatricka zdravotni sestra nebo co to v tom zakone je...
Kimmy
Předchozí