Ahoj Kimmy, musím říct, že Ti dost tady na Rodině dost fandím - často mi přijde zbytečné psát do diskuse, když to tam stejně napíšeš Ty :o)
Taky si myslím, že cesta ke zlepšení situace rodin s dětmi je přes poloviční úvazky, úlevy zaměstnavatelům zaměstnávajícím rodiče a ne přes nějakých 7 tisíc poskytovaných 4. rok věku dítěte. S manželem jsme dokonce v současnosti (naší berušce je 10 měsíců) na polovičním úvazku oba - díky tomu neztratíme ani jeden kontakt s prací, oba si užijeme holčičky, holčička má dva rodiče a ne jednoho a finanční situace rodiny je relativně v pohodě (já vydělávám víc než manžel).
Mám takovou zkušenost se zaměstnáváním maminek po mateřské v ČR (a sice v Praze). Hledala jsem do týmu člověka, na půl úvazku, na relativně jednoduchou administrativní práci. Specificky jsem žádala o maminku po mateřské dovolené. Myslíš, že jsem měla spousty nabídek? Byla jsem ráda, když se pozice za 3 měsíce vůbec obsadila! Často si to připomínám, když čtu srdceryvné příběhy o tom, jak někoho vyděsilo, že bude 4. rok dítěte brát jen 3,5 tisíce...
Předchozí