Diky, Mellie - ja uz si pripadam jak Don Quichote ...
Hodne je toho v mentalite - ucelem velke casti diskutujicich tady je dokazat, ze nevim o cem mluvim, ze to, co navrhuju stejne nejde, ze jediny zpusob je vlastne ten soucasny, ale s vyssimi castkami RP. Nezajima je nic jineho nez jejich vlastni ucet. Nikdo nerekne ""takhle by to neslo, ale treba by to slo takhle"" - nic - nulove napady, nulove navrhy, jen jak ten system obejit. A samozrejme nadavky na politiky - jenze stejne jako politiky zajima predevsim jejich vlastni ucet, tak to zajima i ty maminky. A po mne potopa.
Usporadani, ktere mate vy doma mi pripada naprosto idealni. My zas oba pracujeme z domova, takze muj muz denne stravi s detmi minimalne dve hodiny a ja mnohem vic. A vydelame si na budoucnost, kdy prace z domu nebude mozna.
Myslim si, ze situace je presne takova, jak popisujes - lide, kteri maji opravdove problemy je resi, protoze musi. A lide, kteri jen cekaji, co jim spadne do klina maji plnou pusu psychologickych vyzkumu o tom, proc oni proste do prace nemuzou, protoze jejich detem by to uskodilo. Na zahranicni modely se divat nebudou, protoze to je spolecnost zcela odcizenych lidi a citove deprimovane generace (dukazy veskere zadne). Ja nevidim zadny velky rozdil mezi dnesnimi 12-letymi, kteri jiz meli dlouhou materskou a zahranicnimi 12-letymi, kteri ji nemeli...
Dokud stat bude lidi rozmazlovat nekonecnymi prispevky a davkami, tak lidi budou nad praci ohrnovat nos... (a vsem vysvetlovat, ze oni to delaji kvuli tem detem)...
No ale dik - aspon nejaka ta vlastovka...
Kimmy
Předchozí