| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Skolióza - o slovo se hlásí páteř

Jsem rehabilitační pracovnice na MD.Moje specializace je dětská ortopedie-vady páteře.Pracovala jsem v Hamzově dětské léčebně.
S článkem musím jen souhlasit.Ve své praxi jsem se setkala jak ze zodpovědnými rodiči tak i z nezodpovědnými.Bohužel těch bylo více.Při skolioze i Schuermanově chorobě je nejdůležitější cvičení a nošení podpůrných pomůcek.Bohužel to děti dosti flákají.Neuvědomují si,jak je to důležité pro další život.Bolesti zad v dospělosti je jen velmi malý důsledek necvičení a nenošení korzetů v dětství.Bohužel v současné době kdy většina rodičů na děti nemá čas(práce a honba za vice pěnězi) přispívá k tomu,že děti pravidelně necvičí a vysedávají u televize a počítače místo toho,aby běhaly venku na pokud možno čerstvém vzduchu.
Pokud mohu doporučit zapište děti do nějakého pohybového kroužku.Sokol,Orel,Skaut,plavání a jóga-to je na páteř nejlepší.Pomáhá jaký koliv pohyb,kde se zapojují všechny svalové skupiny.Určitě jsem jich spoustu vynechala a k tomu pravidelné denní cvičení a určitě se úspěch dostaví.
Kdo dodržoval má doporučení již korzet nenosí a cvičit mu stačí jednou až dvakrát týdně jen tak pro kondici.
Pořiďte svému dítěti gymnastický balón a nechte ho na něm sedět.Židli z jeho života vyřaďte.Pokud tedy nemá potíže se psaním.Nevím jak by potom byl jeho úkol k přečtení.Balón má labilní polohu a sedícího nutí postupně zapojovat svalové skupiny kolem pátře a břišní svaly.Je to výborná prevence vad páteře.Dítko na něm může sedět,když se dívá na televizi nebo je u počítače a ač si to neuvědomuje cvičí.A nám dospělím takové posezeníčko taky jen prospěje.Při koupi balónu si nechte poradit prodavačem.Mají totiž různou velikost.Je dobré si jej nejdříve vyzkoušet zda je akorát.Nohy mají být v mírném tupém úhlu s pánví.A chodidla celá položená na zemi.Pokud Vám není prodávající schopný řádně poradit tak vyhledejte raději jinou prodějnu.Balóny se dají sehnat ve sportovních potřebách nebo ve zdravotnických potřebách.
Pohybu zdar,lenošení zmar.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.