můj syn také nechtěl pít z flašky. řešila jsem to příkrmama. do konce 7.měsíce jsem plně kojila (jsem alergik, tak jsem raději déle jen kojila) a pak protože synek nechtěl mlíko z flašky jsem zkoušela v poledne masozeleninový příkrm (ze začátku nechtěl maso, takže jen zeleninový příkrm) a taky zabraly mléčné kaše. ty jsem ze začátku dávala dopoledne a odpoledne. a asi až po měsíci nebo měsíci a půl, když mi těmito příkrmy začalo ubývat mlíko si dal po ránu říct a začal pít i z flašky. asi mu už mateřský přestalo stačit... ten hlad po ránu byl asi rozhodující. :-) pak začal pít z flašky i jindy. do té doby nechěl z flašky pít ani čaje ani vodu nic a pak se to poddalo a teď už to zvládá všechno. no a po dvou měsících příkrmů se sám odstavil. jednoho dne prostě prsem pohrdl a vzal si místo odpoledního kojení flašku a bylo to :-). teď v 9,5 měsících snídá mlíko z flašky, svačí ovoce, obědvá masozeleninový příkrm, svačí kaši nebo jogurt a večeří kaši nebo mlíko z flašky. odstavení proběhlo dobře i u mě. tím jak jsem odebírala kojení přes den postupně, se mi mlíko i postupně přestávalo dělat a bylo to bez bolesti. musím ale říct, že od 3 měsíců se mi kluk budil v noci jen jednou maximálně dvakrát a přechodem na ranní a večerní pití z flašky se přestal ze dne na den budit kvůli jídlu úplně. takže docela pohoda, ne? :-) držím palce i Vám :-)
Předchozí