Ano Kimmy,můžeme zůstat s dítětem na paragrafu klidně tři týdny(i víc),ale placených je jen DEVĚT(je mi jasné,že tvým pohledem až moc...)zbytek jsi doma zadarmo!
A nezlob se na mě,ale dávat dítě v 18 měsících,ve 2 letech do jeslí...Zajímalo by mě,jak bych to dělala,když jsem dcerku do tří let kojila (ve dvou letech ještě 6x denně)a být se svým dítětem považuji za největší přínos pro nás oba-hrály jsme s pastelkami,s plastelínou,hračkami,četly a poslouchaly pohádky(činíme tak dodnes)a nechápu, co na tom nezvládáš.
Neustále radíš,ať dáme i malinké děti do jeslí,či chůvám(finančně o chůvách zřejmě nemá cenu se s tebou bavit)a jdeme na krátké úvazky,ale jak ti vysvětlit,že ty zde zkrátka nejsou k dispozici!?
A ještě jedna věc-víš,ono je tu podstatně dráž,než v jihovýchodní Asii.
Některá z pisatelek zde argumentovala třemi platy v Nemecku na auto-neříkej,že to není pravda,bere se průměrná mzda, která tam činí 2500euro (při současném kurzu 65000Kč)a ceny zboží jsou přibližně shodné s našimi (nemluvě o tom,že Škodovku tam pořídíš levněji,než u nás).Je mi jasné,že ten plat nemají všichni,že jsou rodiny žijící na hranici bídy,ale stále je to 2500 euro versus 808 euro našeho průměru.
A "plat"za výchovu daňových poplatníků-nepochopila jsi to špatně?Není to spíš touha po uznání žen,které jsouce na mateřské,jsou pokládány za méněcené tvory,mnohdy i vlastními manžely?(Znám několik případů,kdy choť zakázal ženě koupit si například botasky za 800Kč,protože "nevyděláváš,až nastoupíš do práce,kup si co chceš!")A práce doma je jako každá jiná,každá matka mi potvrdí,že si na mateřské žádný "leháro" neužívala a jak jsem zde již jednou uváděla-práce ženy v domácnosti na mateřské byla zařazena mezi deset nerizikovějších povolání vůbec,dokonce ještě před havíře...
Předchozí