Iveto - ja si myslim, ze to s tim souvisi - investice do materskych skolek taky neco stoji a proste nejde ocekavat vsechno. V CR je navic dalsi problem v tom, ze lide ve sluzbach - urednici, remeslnici, ucitelky apod. maji pocit, ze oni jsou nejvyssi autority a nejaky obcan jim do jejich prace nema co kecat. Tohle je u nas neslychane a priznam se, ze mne velice prijemne.
O tom, o co mi skutecne jde - o zmenu - jsem psala v jine odpovedi pro Tebe, tak to nebudu opakovat. Ja bych strasne moc vsem matkam prala takove podminky, ktere mam ja - ale ja jsem s detma tri roky nebyla! Proste zmena nemuze byt jednostranna - matky si nemohou ponechat vsechny soucasne vyhody a dostat jeste hromadu dalsich...
"u každého dítěte je období, kdy jaksi není příliš vhodné, aby matka pracovala. Je to alespoň do jeho tří měsíců. " - pokud jsi chtela rict tri let, tak nesouhlasim, pokud jsi to skutecne myslela, jak je napsano, tak souhlasim. Ale to taky po matkach nikdo nechce.
"dítě má pocit, že je odstrkované, stoprocentní není péče o děti ani práce, nikdo si to neužívá a pocit radosti se v rodině vytrácí." - a neni tohle nahodou pripad matky ctyrleteho ditete pracujici na plny uvazek?
Kimmy
Předchozí