| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Snad nemáme děti jen proto, abychom dostávali příspěvky

Jena - mozna jsi to zminovala v diskusi k jinemu clanku nebo v diskusi o tom, kdo na sebe ma psat RP - ty ja preskakuju. Tak pardon.

Nicmene konkretne Montessori muj syn zacal ve 22 mesicich a byly tam i mladsi deti, takze tenhle system zadne vekove omezeni nema. Nase soucasna skolka, ktera neni Montessori, je prave ten typ, kde jsou deti cely den v jedne tride a maji porad stejne ucitelky - teprve v peti letech zacinaji stridat. Je to jeden z duvodu, proc syn nechodi do mezinarodni skoly, ktere zacinaji ve trech letech, ale funguje tu prave ten system prechazeni ze tridy do tridy a taky pomer deti na jednu ucitelku je mnohem vyssi.

Ja uz jsem taky nekolikrat psala, ze mluvim o zdravych detech - ne tech, ktere maji za sebou nejake trauma nebo snizenou imunitu.

Vyber je siroky pojem - je vyber mezi ruznymi typy zarizeni podle potreb ditete a je vyber mezi byt doma ctyri roky. Ja myslim, ze uz ted jsou ty ctyri roky vycerpavajici financne, a proto nehrozi, ze by se nadale investovalo do skolek a castecnych uvazku. Vyber mezi placenym pobytem doma do ctyr let a dotovanymi kvalitnimi skolkami a castecnymi uvazky je podle mne nerealny.

Jestlize ale vsechny ty matky opravdu veri, ze plny uvazek od ctyr let ditete je nejake uzasne reseni a jejich deti tohle nijak nepoznamena, ba naopak, ze ty prvni ctyri roky jsou nejakym zpusobem zarukou celozivotni psychicke pohody i kdyz pak je dite cely den ve skolce nebo druzine - no tak at tomu veri. Ja tomuhle neverim. Vsichni se muzou pretrhnout vysvetlit mi, co je nejlepsi pro dvoulete deti - a ty petilete uz nejak nikoho nezajimaji. Protoze ty to prece zvladnou... no tak mne je zas lito jich.

Kimmy

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.