Myši,
proč by to nepřiznaly?
Moje máma např. dávala mýho bráchu do jeslí od 9ti měsíců, respektive dávala ho tam babička a máma ho vyzvedávala. Bratr byl ovšem tak strašně nemocnej (neustále problémy s průduškama apod.), že nakonec ho jeslí vyndali - byl doma s babičkou a dědou. Nevím přesně, od kolika let tam už zase nechodil, ale pak ho téměř nedávala ani do školky, šel až do první třídy, ve školce byl snad jen párkrát těsně před tou první třídou.
Jak nám tu Kimmy stále předhazuje, že teď jsou dlouho rodičáky, tak samozřejmě už tehdy byla mateřská do 3 let věku dítěte a pak šla moje máma pracovat normálně na 8,5 hodiny. Práci si sehnala pěšky od domu asi 5 minut, chodila pro mne do školky ve 3 odpoledne a ráno mne do školky vozil táta. Já jsem do školky hrozně chtěla, máma by mne tam ani nedala, chtěla jsem taky někam chodit, když někam chodí brácha. Máma do práce nechtěla, bývala by se mnou doma, měla v živé paměti, co měl za zdravotní problémy brácha.
Krásné vzpomínky na dětství samozřejmě nemám (o to tady Kimmy jde) všichni víme, jaká tehdy byla doba, naši např. neměli plyn, vodu, kanalizaci (ta tam bude UŽ příští rok) - podotýkám, že se jedná o Hl. město, ale mám prostě vzpomínky normální. Mám vzpomínky na fronty na banány, na chleba.
Později, když jsem chodila do školy, tak jsem opravdu bývala v družině poslední, ale i kdybych nebyla, tak stejně žádný zážitky s našima nemám, bo když se přišlo domů, byla tam kosa jak v márnici a než máma(nebo táta) zatopila, byla to řádově na hodinu, až hodinu a hodinu a půl.
Jinak jako nevím, co si Kimmy myslí, že si bude dítě z období kolem 3 let pamatovat :-), můj syn si nepamatuje ani slečnu, která ho tou dobou hlídala každy den několik hodin a já si tedy ze školky - z 1. oddělení nepamatuji vůbec nic :-)
Předchozí