Milado - tak tomu nerozumim - Ty rikas, ze si dite okolo tri let nebude toto obdobi pamatovat a mne tady vsichni presvedcuji, ze je to naprosto kriticke obdobi, kdy se matka nemuze od dite vzdalit ani na nekolik hodin denne, aby ho nejak psychicky nenarusila.... nejak mi to do sebe nezapada.
Tak abych to shrnula - Ty jsi byla doma do tri let s mamou - a stejne nemas stastne vzpominky na detstvi? Tak co mi to tu ty zeny povidaji, jak je to to nejdulezitejsi obdobi v zivote ditete? Ja bych teda usoudila, ze jsi mela ten nejlepsi zaklad, jakeho se Ti mohlo dostat. (toto je ironie, ale nemohu si pomoci, samozrejme vim, jak kardinalni nesmysl to je, ale hezky ilustruje to, ze spokojenost a blaho ditete neni jen o tech prvnich trech letech). Ja si taky ze skolky nepamatuju temer nic - uz jsem to psala. A jsem presvedcena, ze ani moje deti nebudou mit zadnou negativni pamatku na to, ze nastoupily do skolky ve dvou letech. Spis naopak - ale to je dane nasimi skolkami.
Takze co je ted na tom soucasnem systemu lepsi - kdyz maminky chodi do prace na plny uvazek - tak porad deti zustavaji v druzine, ne? - no asi jim doma neni zima, kdyz se tam konecne dostanou - ale to je neci definice spokojeneho detstvi?
Kimmy
Předchozí