Kimmy,
1. IMHO s Tvojí nepřesnou terminologií tady matky nepřemluvíš, aby aspoň napsaly OdTomovi.
2. Nemyslím si, že by matky byla zaslepené, neboť mnoho z nich si při pobírání RP přivydělává. To ještě při pobírání RP na mého syna nešlo!!
3. Vození dětí v kočárku (to dítě většinou spí, že) ne přímo matkou/otcem tady praktikuje plno rodičů.
4. Družina je v ČR běžná věc, ale samotné učitelky rodiče upozorňují, aby tam děti (hlavně prvňáčci) netrávily hodiny. Přesněji - u nás na to upozorňují, jak to chodí jinde, nevím. Moje dcera do družiny chodit chce, prosí pořád, aby tam chodit směla, třeba jen na jeden den. Družina dnes není odkladiště dětí, ty děti mají stále nějaký program. TO jí doma nenabídnu ani omylem, kolektiv dětí jí taky moc nenabídnu (pravda, je tu ještě syn, ale ten si všechny její hry hrát nebude).
5. Když si vzpomenu na dobu, kdy jsem chodila do družiny já a pak už nechodila /tuším 3. třída/, tak pro mne byl čas bez rodičů i bez družiny skvělý. Nemusela jsem dělat nic, než naši přišli z práce. Prohlížela jsem celej dům, přicházela na stará tajemství, mohla si naplno pouštět kazeťák aniž by to někomu vadilo. Opravdu krásný lenošení (měla jsem se učit:-) že). Když přišli naši domů, už se muselo makat. A byl to I TEN věk, o kterým píšeš Ty, tj. od těch 8mi do 10 let).
6. A plat učitelů? To bych se nemíchala už vůbec:-)
Předchozí