Milado - ja nikoho nepremlouvam - to by musela byt zcela dobrovolna akce.
Jestlize matky v CR veri, ze je pro jejich deti nejlepsi, aby nastoupily na plny uvazek ve ctyrech letech a uz tak zustaly, tak je opravdu dalsi snaha zbytecna. Zrovna dneska jsem si precetla, ze v jinych zemich by velka vetsina pracujicich matek dala castecnym uvazkum prednost. CR je tedy opet dost vyjimecne a matky veri, ze druzina a pobyt o samote doma je pro jejich deti nejlepsi.
Ja jsem ve svem prispevku psala o veku 3-10 let, nikoli 8-10 let. Osm let byla proste jen namatkova ilustrace a ja myslim, ze na objevovani tajemnych zakouti domu je po 10. roce jeste spousta casu.
Ja taky doufam, ze se svymi detmi nebudu mit vztah - rodice znamenaji, ze se musi makat... Kazdy holt mame jine zkusenosti.
Jestli jsem to spravne pochopila, tak ted na plny uvazek nepracujes - je to tak? Takze tezko muzes posoudit, o co by Te Tva dcera prosila, kdyby v te druzine opravdu denne travila cele odpoledne.
Poznamka o platech ucitelu byla minena na plat ucitelek v materske skolce ve vyznamu, ze ackoli maji s detmi vic prace (tim, ze deti jsou v plinach a neumi se samy oblekat), nemaji nadprumerne prijmy, ktere by tu extra praci kompenzovaly. A nekolik ucitelek v nejmladsi tride pracuje na castecny uvazek.
Kimmy
Předchozí