Lassie - a co kdo v CR dela pro to, aby k nejake zmene doslo? Ja mam pocit, ze lide cekaji, co politici vymysli a pak si stezuji. Myslim, ze tohle k nicemu nepovede.
Jak dane, tak lepsi podminky - to vse jdou dalsi naklady na statni pokladnu. Proto by navrh mel znit ve smyslu "toto musite investovat, ale tady tohle usetrite" - jenze zatim je to vsechno jen o tom, jak dostavat dalsi a dalsi vyhody a nic neomezovat. Neverim, ze je to mozne protlacit.
Muzeme tady debatovat o hodnotach zivota, ale faktem je, ze vsichni potrebujeme nekde bydlet, neco jist a do neceho se oblekat. K tomu jsou nezbytne nutne materialni hodnoty, at se nam to libi nebo ne. Myslim si, ze kdo chce, tak si rozumne hranice najde bez vetsich problemu. Idealistika spolecnost typu ""kazdemu podle jeho potreb"" uz ztroskotala.
ale ja porad nevidim, jak se v te ceske spolecnosti projevuje to, ze ta posledni generace vyrusta v laskyplne peci svych matek. A uprimne si myslim, ze deti mezi 4-10 rokem velice vnimaji, jak jsou rodice uhoneni a ze na ne nemaji cas - proste neverim, ze ta ceska spolecnost je tak zamerena na vztahy, jak mi vyplyva z Tveho prispevku.
Kimmy
Předchozí