Lassie - a presne o tom to cele je!!!
"já si narozdíl od tvých kamarádek nemyslím, že jesle od roku a půl dítěti prospějí." - no a ja si narozdil o vetsiny ceskych maminek nemyslim, ze jim skodi. Obe jsme ovlivneny prostredim, ve kterem zijeme a urcitymi normami, ktere kolem nas jsou. Ver mi, ze kdyby ses narodila u nas a cely zivot pozorovala, jak se o deti staraji hlavne chuvy, tak bys na tom taky neshledavala nic tak zvlastniho.
A kdyz uz jsme u toho zevseobecnovani - doufam, ze nanaznacujes, ze moje kamaradky deti odlozi, aby mohly jit na kosmetiku..
"ženy se navzájem utěšují a samy sobě sugerují, že je tam to dítě vlastně v pohodě" - tak ja Te muzu ujistit, ze moje kamaradky si nic nesugeruji - na to je moc dobre znam... Stejne tak bych mohla rict, ze si ceske zeny sugeruji, ze bez nich dite trpi.
Ukaz mi odbornou literaturu o detech, ktere chodi do krasne skolky, kde jsou ctyri deti na jednu tetu a jsou tam dejme tomu 10-15 hodin tydne. Moc rada si poctu. Ja vim, ze existuje literatura, ktera zkouma pripady matek pracujicich na plny uvazek dejme tomu od sesti mesicu ditete, ale o tom se tady nebavime.
Uvedla jsem pripady svych kamaradek jako ilustraci, ne aby se tady o ne nekdo otiral. Mne porad vsichni obvinuji, jak nekoho soudim, jak tomu nerozumim a jak syty hladovemu neveri... ale najednou vsichni rozumi tomu, jak to chodi u nas a ze kazdy, kdo da dite dobrovolne do skolky v 18 mesicich je fiflena, ktera si neco sugeruje, aby se mohla vyhnout peci o dite... Ach jo.
Kimmy
Předchozí