Kimmy, babičky, chůvy, 1 učitelky na 4 děti - proč ne. Moje dcera je u babičky šťasná, někdy mám pocit, že dokonce víc, než doma. Jesle jsou o něčem jiném.
Já jsem pracovala s takto malými dětmi (od 18 měsíců)a maminky na tu kosmetiku chodily. A taky si říkaly, jak je to dítě krásně samostatné, jak se kamarádí s ostatními atd. Jistě že je to to, co chceme všichni vidět. Ta lepší stránka věci. Ale ty děti tam i plakaly a sháněly se po mámě. To už si mezi sebou kamarádky mezi sebou neříkají.
Kimmy, já své děti vždy povedu k samostatnosti. Nemám nic proti tomu, aby byly s ostatními dětmi, klidně 2 dopoledne týdně, pokud tam budou spokojeny.
Ale nezlob se, to, o čem tu mluvíme, čili nutnost jít do práce kvůli penězům, jistě nenaskýtá možnosti chův a učitelek pro 4 děti. Ty mámy nebudou mít na výběr, jako tvé kamarádky, ale zbyde jim jen ta instituce, kde jsou na 15 dětí 2 učitelky.
A literatury, která zmiňuje, že první 3 roky jsou pro utváření vztahu mezi matkou a dítětem nejdůležitější, je spousta. A neříkej, že ne.
Předchozí