Přidat názor k článku Prdlavka
Omlouvám se celou diskuzi číst nestíhám, ale přesně tuto knihu jsem chtěla doporučit, je skvělá!!! Myslím, že miminka opravdu většinou nepláčou kvůli bolení bříška. Mám tří (skoro 4:-))měsíčního syna, takže to bylo velmi nedávno u nás aktuální téma:-)) A zjistila jsem, že ať jím co jím tak to prakticky nemá vliv (vyhýbám se jen hroznovému vínu, hruškám, už jsem dokonce měla čočkovou polévku i fazole a nic zásadního se nedělo.) I u nás se plakalo, ale myslím, že bříškem to opravdu nebylo, pomáhalo zavinutí, houpání, šumění...naproti tomu když jsme dávali kapičky Sab Simplex i BabyCalm tak jsem nepozorovala nějakou zásadní změnu. Nedám dopustit na rektální rourku, používali jsme cca do 3 měsíců, teď už jí asi měsíc nepotřebujeme...doporučuje se také poloha v klubíčku, masírováním bříška se taky nic nezkazí...jinak tři měsíce utečou jako voda a postupně se miminko naučí samo bříšku ulevit, takže mi připadá, že se z "prdíků" dělá větší věda než skutečně jsou. Jedna moje kamarádka prohlásila, že jsou to spíš takové "psychoprdíky":-))) Takže hlavu vzhůru a držím palce!
Předchozí