| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak reforma ovlivní dávky v mateřství a rodičovství?

Píšeš, že nárok na PPM mám, což mě potěšilo. Můžeš ještě napsat, jak se počítá výše toho příspěvku?

Pokud na PPM budeš nastupovat v červenci, tak je rozhodné období 7/2007-6/008 - ovšem z tohoto období se počítá pouze výdělek v posledním zaměstnání (tedy - pokud jsi zaměstnaná později, jak od července 20007, tak se ti začíná počítat od pozdější doby) a nepočítá se doba pobírání nemocenských dávek. NEvzpomínám si, jestli jsi tu někde psala přesná data, takže modelově pro pochopení dejme tomu, že jsi zaměstnaná třeba od 1.11.2007, na nemocenské jsi dejme tomu od 15.12.2007, k 1.3.2008 ti skončí PP a na PPM nastoupíš třeba 18.7.2008. Takže v takovém případě je sice rozhodné období pro výpočet 1.7.2007-30.6.2008, ale u tebe by se PPM počítala z období 1.11.2007-14.12.2007.

A ještě mě napadá čistě teoretická otázka, kdyby mi smlouvu nakrásně prodloužili, a uvedli zkušební dobu, načež mě v ní pak vyhodili, měla bych vůbec nárok na ochrannou lhůtu?
Zkušební doba může být sjednána na maximálně první tři měsíce zaměstnání a ani nemůže být dodatečně prodlužována. Takže pokud se prodlužuje stávají smlouva, nemůže v ní být znova sjednána zkušební lhůta. Jinak každopádně ukončení pracovního poměru ve zkušební době na ochranné lhůtě nic nemění.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.