Dobrý den, mám dceru, které budou v březnu čtyři. Syn se narodil v září. Já jsem byla před nástupem na mateřskou OSVČ, takže na sebe nemám nárok zvolit si délku čerpání (sice jsem si platila nemocenskou, ale ještě "před dcerou"). Chtěla bych tedy zažádat "na manžela" který je zaměstnanec. Pokud tomu rozumím, on přinese žádost o rodičák, žádost o rozhodnutí o volbě nároku na rodičovský příspěvek a potvrzení o nároku na dávky ovlivňující nárok a výši rodičovského příspěvku (obojí potvrzené zaměstnavatelem) s tím, že od 1.1.2008 je na mateřské jako on. Já si na leden zaplatím zdravotní a sociální pojištění (jako OSVČ musím obojí??) a od chvíle kdy nám schválí tříletou variantu, se zase přehodíme zpět. Je to takhle nebo mi prosím nějaký krok chybí? Poradíte mi? Děkuji Markéta
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.