Taky jsem se žádosti o rodičovskou dovolenou pro manžela bránila, ale paní na personálním byla neoblomná. Tvrdila dokonce, že on bude muset slíbit, že mu péče o dítě nebude bránit v plnění pracovních povinností. Možná bude v dalším kroku vyžadováno potvrzení, že manžel opravdu nezačne kojit :-)) Už se nedivím ničemu. Já musím někam hlásit, že přerušuji nebo lépe "ukončuji" rodičovskou dovolenou? Nebo u mne se pravidla omezí pouze na tiché zaplacení zdravotního a sociálního pojištění? I když u zdravotního se na mne snad vztahuje péče o dítě do myslím 7 let a mohl by ho za mne i tak zaplatit stát, ne? A když by byl manžel "jako" od 1.1.2008 na rodičovské dovolené, od kdy nejdříve můžeme vše vrátit do původního stavu? Hned od února? Omlouvám se, že z Vás takhle tahám rozumy, ale paní na sociálce mi na jakoukoliv otázku v klidu řekne, že neví. A že neví, jestli se musím rozhodnout napevno už teď, když je dítěti méně než těch 22 týdnů a že neví, jestli mi vezmou žádost na manžela až mu bude těch 21 měsíců...
Předchozí