Sykvie nebo oddTome,
měla bych také dotaz, budu moc ráda, když mi poradíte.
Včera jsem požádala o rodičák, zatím bez volby délky (moc se divili, že uvažuju o 4leté variantě, když mám nárok na 3letou - to jsem taková rarita?).
Můj dotaz číslo jedna z kategorie blbých otázek - pochopila jsem, že o volbu musím požídat nejpozději v měsíci, kdy dítě dovrší 21 měsíců. Dcera se narodila 1.10.2006 - 21 měsíců jí tedy bude 1.7.2008. Paní úřednice mi nejdříve tvrdila, že musím požádat nejpozději 1.6., což jsem jí rozmluvila:) Pak prohlásila, že nejpozději 1.7. Já si ale myslím, že nejpozději 31.7.???
Dotaz druhý takový spekulativní - neumím se právě rozhodnout 3 nebo 4 roky. Jsem zaměstnanec, ale určitě se nebudu vracet na celý úvazek. Zároveň jsem OSVČ, v činnosti pokračuju a asi bych se tomu chtěla věnovat v budoucnu víc, zjistila jsem, že to na uživení je. Tudíž mi tak nějak pořád přijde nejlepší vzít si ty 4 roky a tudíž brát co nejdéle rodičák a být tak na OSSZ co nejdéle vedena jako činnost vedlejší? protože tam se to pořád ještě váže na rodičák, ne na to, že pečuju o dítě? Uvažuju správně, nebo je to blbost? Sice na tom asi nakonec budu bita, protože druhé dítě chceme dřív než po 4 letech, ale připadá mi to takhle "bezpečnější", že nebudu ve stresu, že mi končí rodičák.
Děkuju za pomoc. Doufám, že čas na rozhodnutí mám fakt až do půlky prázdnin:)
Předchozí