I já si myslím, že každému dítěti bude ku prostěchu, když občas uslyší "Nemohu ti teď koupit to a to, protože na to teď nemáme". Děti by si měly uvědomovat, že nic není zadarmo a že pokud chtějí "nadstandard", musí se k němu přičinit. Dětem, které mají od rodičů vše hned, není nic vzácné, vše berou jako samozřejmost.
My byli se sestrou doma vychovávány hodně skromně a přestože jsem si mezi vrstevníky v dětsví připadala někdy trochu bokem, dnes s odstupem času vidím, že to tak bylo pro mě lepší. Dnes jsem dospělá a dokážu se radovat z každé věci, kterou si dokážu pořídit vlastní pílí ... ať už jde o vlastní bydlení nebo třeba jen o nový kousek šatníku. Žijeme skromně a nějak mě netrápí, že nejezdíme každý rok k moři nebo že celá rodina jezdíme v tom nejmenším autíčku, které znám :). Kdybych byla zvyklá od mládí na komfort, nemohla bych být dnes (při platu svém a svého manžela) nikdy šťastná, pořád by mi něco chybělo a nejspíš bych jen hledala viníky okolo sebe, kdo že za to může. Tož tak ...
Předchozí