| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku „Zbit romskými spoluobčany“

Bohužel nemám čas pročítat si celou diskusi, ale počítám s tím, že mě tady asi hodně lidí "ukamenuje". Ten článek mě hodně dostal, když jsem ho dočítala, měla jsem slzy v očích. Je to velmi hezky napsaný. Ale...
Žije někdo z vás, co tady diskutujete třeba v Přerově, v Ostravě, v Mostě, nebo podobných městech? Podobných myslím v tom směru, že je tam hooodně početná romská komunita. Lidi z těchto měst by vám asi dlouho vykládali o jejich zážitcích s nimi. Já jsem například několik let žila v Přerově a můžu říct, že přes místní Škodovu ulici se odváží jít málokdo. Stačí si občas najet na stránky přerovských novin a uvidíte, jak se tam s těmito lidmi žije. Já nepochybuju o tom, že jsou mezi nima i slušní lidi, ale zrovna v tom Přerově se to jaksi ztratí. Velice málo z nich tam pracuje, neustále vyřvávají před sociálkou, kradou v obchodech atd. Nepovažuju se za rasistu, je mi opravdu jedno, jak kdo vypadá, nevadí mi vietnamec, ani černoch, ani indián, jde hlavně o to, jak se ti lidé chovají. A bohužel romové z toho zrovna moc dobře nevycházejí. Konkrétně v tom Přerově se odmítají jakkoliv přizpůsobit, město aby od nich mělo klid, tak jim nabízí nejrůznější vymoženosti (například zdarma permanentky na koupaliště, kde nakonec v létě nechodil skoro nikdo jiný, než oni). A přiznávám, že mě nebaví neustále na ně platit, oni aby celý roky byly na sociálce, nikdy nic nedělali, nakonec si jezdili v nových passatech a A4 a když jim dítě skončí v nemocnici, aby si vařvali papír o hmotné nouzi.
Tak a do mě :-)))

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.