| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku „Zbit romskými spoluobčany“

Co z toho vyvozuji? Vlastně nic. Nechci říkat, jsou špatní, nebo nejsou špatní. Osobně s nimi žádnou extra špatnou zkušenost nemám, dokonce syn ve školce kamarádil s Dominikem - r(R)omem a vše bylo ok, jeho maminka byla jak ze škatulky, Dominik naprosto normální dítko, ve škole pak seděl 4 roky s Dominikovým bratrancem, už spolu tak moc nekamarádili, ale problémy nebyly vůůůbec žádné.

Jen jsem po včerejšku přestala přemýšlet nad chováním té prodavačky v článku, protože už ji chápu a protože předpokládám, že ti prodavači včera se tak taky nechovali pro nic za nic - o čemž jsem se nakonec venku sama přesvědčila. Takže už ty prodavače neodsuzuji.

Je mi samozřejmě líto kluků v článku, budou to mít v životě těžší než ostatní. O to víc si asi vážím těch, co romské děti do rodiny přijmou. Určitě bych taky byla schopná romské (černošské, arabské, vietnamské, oranžové, zelené s anténkama) dítě milovat jako vlastní.
Co bych asi schopná nebyla, je smířit se s vysokou možností útoků prodavačů, skinů apod. a v neposlední řadě i s tím, že jednou si ono dítko přivede domů partnera, pravděpodobně stejného etnika (romského, afričana, marťana apod.- omlouvám se za velká písmena) a to pravděpodobně s celou jeho rodinou....

Takže když to shrnu - je mi těch kluků líto, ne všichni cikáni (nebo Romové, romové apod.) jsou stejní, špatní. Nicméně těm, co si chytají kabelky, hlídají zboží a mají se před nimi na pozoru, se nedivím, ani jim to nezazlívám.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.