| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku „Zbit romskými spoluobčany“

to podle mne NEbyla.

domnívám se, že téma v příspěvku má dvě roviny. Na první bych měla návrh řešení, druhý je letitý, složitý a zatím v této zemi jen těžkořešitelný. Vsetínský bard na něj jde velmi zostra a naše ministryně přes lidská práva, přestože se soustředila jen na romy, nemá dobré nápady. Hovoří o nových řešeních, která již ztroskotala.
První problém vidím v tom, že někteří lékaři do různých zpráv či textů píší "zraněn tím a tím", jakoby u vzniku zranění byli osobně. Vzhledem k tomu, že mají informaci zprostředkovanou, měli by psát "podle tvrzení pacienta mu zranění způsobil pan XY". V případě falešného označení domnělého útočníka, může mít tento docela potíže. I redaktoři v novinách jsou již opatrnější a slova "bylo to tak a tak" mění a doplňují výroky "údajně" ...."dle tvrzení"... Nehledě na to, že označení diagnozy a způsob léčby opravdu neselektuje barvu kůže pod kterou zlomenina je, jak říka již přede mnou lékař.

Druhý problém je mnohem složitější a dle reakcí zde, domnívám se, že v leckom chytly saze, neboť do jeho života zasáhli romové svým chováním a jednáním.
Osobně nemám s romy dobrou zkušenost, ale nejsem ani odborník ani statistik, takže se zdržím kritik.
Původně jsem chtěla krátce vyburcovat k odklonu od popisu následků života romů v ČR. A chtěla jsem vyprovokovat k zcela seriozním nápadům a námětům "co s tím".
Osobně jsem chtěla navrhovat podporu státu pro lepší práci SP s těmito rodinami, více péče o to, aby se dokázaly vypořádat s problémy, ačkoliv původní rodina je nevybavila ani potřebnými vzory, ani znalostmi, jak řešit životní potíže, ani vzděláním.
Velmi mne zbrzdila poznámka mé známé, že SP se bojí do romských rodin chodit, že "nemají zapotřebí" snášet vulgarity a někdy i násilí, když by pomáhat chtěly. A z teplých kanceláří úřadů se toho moc nevyřeší.
Zvádnou to vše neziskovky?

A teď babo raď!
Dokážeme formulovat třeba jen začátek návodu? Pak už by mohly skupiny kolem Čunků a Stehlíkových jít na bránu.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.