Maceško, takže poslední pokus:
- chtěla sis ulevit od negativních emocí, které v Tobě vyvolala rasistická poznámka na žádance - chápu
- chtěla si napsat, že život není spravedlivý - chápu
- chtěla si upozornit, že je naše společnost zatížená předsudky a že na to mohou mnozí doplatit - chápu
- chtěla si napsat, jak obtížnou pozici mají v takové společnosti pěstounští rodiče a že ani oni nejsou dokonalí a také selhávají - chápu.
Jestli si ale chtěla napsat, že je naše společnost plná rasistických předsudků a že pak, i když se pěstounská rodina snaží svou výchovou toto překonat, nemusí se jí to, bohužel, v takových podmínkách podařit - promiň, to tam nevidím. Jak bych v takové situaci reagovala já jsem už napsala. Potkala jsem dokonce dvě pěstounské matky romských dětí, které jim v podobné situaci dokázaly dát láskyplnější a (jen!) podle mého názoru účelnější odpověď.
Například: Může být pěstounská matka nějak připravena na otevřené rasistické útoky? To by byla pro mě zajímavá otázka z Tvého článku a předpokládám, že bys k ní měla co zajímavého říci. Toto je pro mě již skutečně jen ztráta času. Proto se nezlob, ale do této diskuse již nehodlám dále vstupovat. Ester
Předchozí