| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Jak jsem vykopala zásadu

Kdo bude chtít, ten se bude pídit po informacích a zvažovat, kdo nebude chtít, toho nikdo nedonutí.
Já moderní látkové plenky používám už víc jak 2,5 roku na starší dítě, 5 měsíců na mladší dítě. Slovo "moderní" u plenek používám proto, že jsou jiné jak klasické pod hlavičku a ty, co se používaly dřív. Moderní plenky jsou vícevrstvé (proto více sají ale taky déle schnou), nežehlí se a svrchní kalhotky nejsou z igelitu (jako tomu bývalo dřív) ale se zátěrem z polyuretanu, který nepropustí vlhkost ven, zároveň je ale paropropustný, takže "dýchá" (ze stejného materiálu se dělají např. podložky do postele proti pročurání).
Plenky peru každý 3. den, máme novou pračku s minimální spotřebou vody i elektriky, na praní používám mýdlový sliz (pořizovací náklady minimální, účinnost praní dobrá) nebo mýdlové ořechy, sem tam prášek. Pověsit prádlo je otázkou chvilky. Pořizovací cena byla relativně vysoká, u nás 6 tisíc za sadu od narození po nočník, ale při zapisování praní a počítání jsem zjistila, že tuto cenu bych utratila při jednorázovkách za 8 měsíců. Plenky mi slouží už na 2. dítě.
Pokud se synek prokaká na oblečení, tak je jedno, jakou plenku má na sobě, je schopen prokakat jak jednorázovku, tak bavlněnou.
Nechci nikoho přesvědčovat (teda ráda bych, ale vím, že smysl to nemá:-), jen si to prosím přečtěte vy, které si pořád myslíte, že u vyvařování a žehlení plenek člověk stráví mládí, ať aspoň víte, o čem mluvíte.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

(C) 1999-2018 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.