Mému dítěti vůbec nevadilo, že je v té mokré bavlněné plence, protože bylo v teple a v pohodě. Moč pokožce tak nějak nevadí - je to rozhodně přirozenější prostředí, než chemické sucho jednorázovky. Dokonce jsem poté, co jsem přešla na bavlněné plínky (ve 3 měsících dcery) nemusela zadeček ani mazat Rybilkou, Bepanthenem a pod. Prostě se neopruzovala, nečervenala jí kůže. To asi znamená, že je té kůži líp, ne? To chce vyzkoušet. Pokud budeš mít jen předsudky, nikdy tomu neuvěříš.
A pro manipulaci s pokaděnými plínami se používají tzv. separační pleny, ve kterých většinou ten kaďanec zůstane a prostě to vyhodíš. A plínu dáš do pračky. Pokud se stane, že se mimi pokadí i vedle separačky, není to nic strašného, prostě to promneš v ruce pod tekoucí vodou a zase dáš do pračky. Nám se stávalo u jednorázovek, že jakmile dcera kadila, převlíkala jsem jí celou, byla pokaděná až za krkem. Takže jsem neustále prala pokaděné oblečení. U bavlněných plín se nám to nestalo nikdy. Řeknu Ti, že radši budu přepírat plínu, než oblečení, na kterém jdou ty fleky jaksi vidět...
Předchozí