1. nejsem moc ochotna používat žádné vložky, mám mooncup, to je pro mě nejčistší řešení menstruace. Na šestinedělí, kde se vložkám holt nevyhnu, mám připravené látkové vložky, s umělýma jsem minulé šestinedělí velmi protrpěla, snesla jsem jen porodnické, Alwaysky & spol. šíleně štípaly a dřely.
2. kyselina octová množení e. coli zabraňuje, když už chceš skladovat v octové vodě. A asi bych proti tomu nic neměla, jde jen o zvyk a kulturu. Jak třeba v Řecku vyhazovat toaleťák do koše a ne do záchoda. V arábii si zadek neutírají vůbec, tam si ho rovnou umyjí a osuší ručníkem (dřív utírali do lemu roucha), který pak vyperou. To se mi líbí zdaleka nejvíc a musí to být i nejpříjemnější (zasněný smajlík).
Nejsem zastáncem sterilní domácnosti. Stačí mi čistá, nemusí být hygienicky čistá, jako z reklamy (tyto přípravky na naší alergologii dokonce nedoporučují, protože "hygienicky čisté" prostředí rozjíždí a zhoršuje v počátečním stádiu alergie. V pozdějším už je bohužel nutností.)
A můžu se zeptat já?
1. Víš, že lidské exkrementy jsou podle zákona o odpadech infekční odpad a neměly by přijít do komunálního odpadu?
2. Co děláš s pokaděným oblečením svých dětí? Rovnou je vyhazuješ?
Předchozí