My taky plánovali látkovky. Plna nadšení jsem to oznámila v těhotenském kurzu a porodní asistentka se na mě nechápavě podívala pohledem,, zase jedna uvědomělá ekoložka. A radila spíše jednorázovky s tím, že do nich máme vložit látkovou. Tak to jsem celkem nechápala.
Nicméně jsme se tím nenechali odradit a nakoupili látkovky. Jenže jaké kalhotky? Byly různé a když jsem je pak chtěla používat, zdálo se mi, že toho moje zlatíčko má okolo zadečku nějak moc. Že ho to musí tlačit. Měl otisklou gumu okolo nožiček i bříška. Zkoušela jsem asi tři typy plenkových kalhotek a nakonec jsem je dala do skříně a začala používat jednorázovky, které nejsou tak objemné.
Možná jsem mohla používat ty froté plenkové kalhotky, jenže se mi zdála pořizovací cena vysoká a s tím sušením byl u nás taky problém, protože déle schnou a my rok a půl bydleli v garsonce a s narozením malého a častějším sušením se nám z vysoké vlhkosti v bytě začala tvořit plíseň na stěně v rohu u okna. A venku žádný prostor k sušení nebyl. Takže ekologie, nebo u nás původně šetřící důvody a zdravější zadeček miminka, byly přebity.
Předchozí