Mariano,
"Pro mě osobně tohle opravdu není motivace k tomu zůstat s dítětem doma" - to mozna neni pro Vas osobne, ale nekolik matek tady docela otevrene priznava, ze se jim pracovat financne nevyplati a hodne lidi mi taky rikalo, ze odebranim RP by do prace museli - takze RP je jasne vyrazny faktor v tom, kdy se matka vraci do prace. Pokud by matky nepobiraly RP - at jsou doma podle libosti - ja ani neceknu.
Moje deti nejsou zcela zavisle na mne, protoze ja nemam 3 roky RP a do prace jsem sla jeste pred jejich prvnimi narozeninami (ovsem prace z domu, pruzna pracovni doba atd.) - kazde dite melo chuvu do necelych dvou let a pak nastoupilo do skolky - protoze s nami nase pomocnice bydli, tak dcera nechodi kazdy den. Muj zcela subjektivni dojem je ten, ze to jsou spokojene deti.
"takový systém nepřeju žádnému dítěti" - no ale podle toho, jak jste to popsala - neni to casto skutecny popis situace po tretich narozeninach? A je opravdu lepsi byt s detmi do tri let naplno a pak nastoupit na plny uvazek, nez nastoupit na castecny driv a pak si ho udrzet?
Kimmy
Předchozí