Kimmy: vychova prece neni ve trech letech ukoncena
- no, to tady taky nikdo netvrdí, nebo jsem si nevšimla
Kimmy: Ja si myslim, ze deti se formuji podstatne dele nez tri roky a trilety RP nic neresi, pokud matka nasledne nastoupi do prace na plny uvazek.
- to také nikdo netvrdí, nebo jsem si nevšimla
Kimmy, točíš se ve svých argumentech dokola. Ty předpokládáš, že ty, kdo říkají, že do 3 let dítě získává určitý základ psychické stability, pro kterou je důležité stabilní prostředí a PEVNÁ VAZBA NA JEDNU OSOBU, ke které dítě záskává důvěru, zároveň tvrdí, že pak už dítě své rodiče neptřebuje či co. Tak to samozřejmě není. Dítě se vyvíjí a je potřeba ho určité zátěži vystavovat POSTUPNĚ. Samozřejmě, že hranice 3 let je plus mínus, ale podobně je to se zralostí pro nástup do školy, s vypuknutím puberty či jinými vývojovými posuny. Každé dítě zraje trošku jinak, ale v zásadě to je podobné.
Já prostě žádný šok svým dětem nehodlám připravit. Ano, může se stát, že se ze dne na den ocitnu v takové situaci, že mi nic jiného nezbyde (třeba manžela přejede auto) a já budu muset nejmladšího šoupnout do jeslí. Ale tím spíš jsem vděčná za každý měsíc, který jsem mu mohla do toho citového základu dát.
Ta pevná vazba, kterou dítě získává v tlém věku, mu dává základ do dalších vztahů - schopnost důvěřovat, neprojevovat se za každou cenu agresivně (ať už fyzicky či slovně), schopnost dávat a přijímat...
Předchozí