Lassie, ale to je pořád dokola. Buď budou peníze na čtyřletý rodičák, nebo na zajištění minijesliček rodinného typu. V tomhle se prostě neshodneme. Což na této úrovni samozřejmě taky nemusíme :). A že by to příjem matek nezajistil… No já ekonomice rozumím jak koza petrželi, ale když bude mít teta v jeslích 4 děti a každá mamča jí dá 4 - 5 tisíc, tak je to únosné, ne? A zbytek nákladů by šel ze státní kasy, místo těch dlouhých rodičáků :). Ne, do tohohle se pouštět nebudu :).
Já beru jako normální, že volit může ten, kdo na to má. To znamená, že v rodinách, kde tatínek donese dost peněz, může být maminka doma třeba pořád, proč ne. A tam, kde tatínek nepřinese dost peněz, se hledají jiné alternativy, ale tak je to po celém světě.
Ne, do ústavních jeslí bych dítě nedala a sedmnáctileté au-pair bych kojence ani batole taky nesvěřila. Možná na dvě hodiny denně, kdybych k ní měla důvěru, můj dvacetiletý syn taky občas hlídá :). Taky se mně nelíbí anglický model, kde se fakt holky na hlídání střídají po pár měsících
.
A díky za tip na knížku, to vypadá moc zajímavě!
Vždyť to tak přeci bylo i u nás v minulosti, že matka šla po šestinedělí na pole, dítě hlídala babička, starší sourozenci, neprovdané tety… Mně prostě spíš připadá uměle vytvořený mýtus, že matka se tři roky nesmí od dítěte hnout.