To jsou vždycky takové zaručené a nepodložené rady, které se mění každý týden.
Já si nemyslím, že bych v oboru stravování byla nějak znalá, ale používám jenom logického myšlení.
Vidím v přírodě, že žádné zvíře kromě člověka si svou potravu nevaří. A žádné zvíře taky netrpí civilizačními onemocněními. Myslím si, že příroda určila jasně, že se potrava má jíst syrová.
To v našich podmínkách úplně nelze, u nás v zimě nic neroste... Samozřejmě, že vařenou stravu nezavrhuju, ale myslím si, že se toho dost zničí a že je to v podstatě mrtvá strava.
V zimě je v obchodě k dispozici pouze dovážená syrová zelenina a o čerstvosti se nedá ani mluvit. Takže nevím, co je lepší (horší)... Ale je možné si doma nechat naklíčit třeba čočku, fazole mungo, řeřichu apod. Nebo si přidávat do jídla čerstvé bylinky z květináče. My máme třeba na zahrádce přes celou zimu zelený mangold, prostě tam zůstal a dá se jíst. A taky jsou k dostání jablka a jiné ovoce (i nějaké to exotické, ale to bývá stříkané a taky staré)... Takže něco čerstvého syrového se vždycky dá najít při troše vůle...
Předchozí